Zamiast mieszkań piramida – Polsat News „Państwo w Państwie”

W dniu 7.06.2020 telewizja Polsat i Polsat News wyemitował reportaż w programie „Państwo w Państwie” na temat sprawy poszkodowanych przez Spółdzielnię Mieszkaniową „Ujeścisko” osób które postanowiły wziąć sprawy w swoje ręce.

„Mimo oporów i próby siłowego zatrzymania władzy w spółdzielni obalono prezesa i powołano nowy zarząd. Gdy do budynku spółdzielni weszli nowi zarządcy, okazało się, że wszędzie są zamontowane ukryte kamery oraz podsłuchy. Nowy zarząd nie ma wątpliwości, że zostawił je poprzedni prezes.”

„Poszkodowane rodziny o swoja sytuację obwiniają również prokuraturę. Od lat starali się zainteresować śledczych sprawą, jednak bezskutecznie. Prokuratura zaczęła badać sytuację SM Ujeścisko dopiero pod koniec 2019 roku, gdy liczba poszkodowanych zaczęła iść w setki, a straty w dziesiątki milionów złotych. Więcej w materiale Agnieszki Zalewskiej.”

Cały materiał na stronie redakcji „Państwo w Państwie”.

Zachęcamy również do zapoznania się z artykułem redaktor Agnieszki Zalewskiej pod tytułem „Sprawa spółdzielni Ujeścisko – kilkaset rodzin zostało z niczym.”