Odpowiedź Stowarzyszenia Płocka Park na oświadczenie pełnomocnika Spółdzielni Mieszkaniowej „Ujeścisko” w Gdańsku z dnia 13 stycznia 2020 roku, opublikowane na stronie SM Ujeścisko

W odpowiedzi na oświadczenie pełnomocnika Spółdzielni Mieszkaniowej „Ujeścisko” w Gdańsku z dnia 13 stycznia 2020 roku w sprawie nieustających działań Spółdzielni, zmierzających do uzyskania zwolnienia spod zajęcia komorniczego nieruchomości, na której realizowana jest inwestycja Płocka Park, Stowarzyszenie Płocka Park przedstawia oświadczenie wierzyciela egzekwującego Pana Pawła Ziomek.

Według oświadczenia pełnomocnika Spółdzielni Pan Paweł Ziomek pomimo licznych próśb miał nie wyrazić zgody na zwolnienie spod zajęcia działek, na których realizowana jest inwestycja Płocka Park. Odmienne stanowisko od grudnia 2019 r. przedstawia konsekwentnie Pan Paweł Ziomek. Wierzyciel egzekwujący swoje stanowisko wyraził zarówno podczas spotkania z przyszłymi Nabywcami domów w inwestycji Płocka Park jak i w publikowanym oświadczeniu.

Informujemy ponadto – w nawiązaniu do złożonego dnia 13 stycznia 2020 r. oświadczenia pełnomocnika Spółdzielni o wypracowywaniu rozwiązań alternatywnych, które pozwolą na uzyskanie własności domów – że Stowarzyszenie Płocka Park zabiega o spotkanie z Zarządem Spółdzielni celem pomocy w wypracowaniu tychże alternatywnych rozwiązań, które pozwolą na ochronę interesów każdej ze Stron, jednak przede wszystkim Nabywców domów w inwestycji Płocka Park, którzy od czerwca 2016 roku czekają na swoje domy.